Σύνδεση
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00 
View Cart Check Out

Single Blog Title

This is a single blog caption

Ο δεκάλογος του καλού παίχτη

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Στοίχημα πριν αρχίσεις να «σπρώχνεις» χρήμα. Οι αρχάριοι παίχτες είναι σαν τους έφηβους που παίρνουν το αυτοκίνητο του μπαμπά στα κρυφά και πριν κάνουν μαθήματα και αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, αρχίζουν τα χειρόφρενα και τα «παντηλίκια». Δεν έχουν ενημερωθεί και, πολύ δε περισσότερο, εκπαιδευτεί ότι το Στοίχημα είναι αδυσώπητο και γεμάτο δυσκολίες, ίσως επειδή δεν τους έχει εξηγήσει κάποιος τη διαφορά μεταξύ τζογαδόρου και παίχτη. Ιδού δέκα μικρά «μαθήματα» για να μην κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος.

  1. Είναι προτιμότερο να «καείς» στην αρχή

Δεν έχει σημασία με ποιο κριτήριο επιλέγεις τα παιχνίδια της αρεσκείας σου -και αυτό ισχύει είτε η απόφασή σου είναι προϊόν τεχνικής ανάλυσης, είτε έχει προκύψει από τα αποτελέσματα των έξι τελευταίων ματς, είτε βασίζεται στις αστρολογικές προβλέψεις. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξεις, το βασικό χαρακτηριστικό της πρέπει να είναι το εξής: να σέβεται τις τάσεις της στοιχηματικής αγοράς. Βλέπεις, η αγορά είναι όπως η φωτιά: Αν είσαι συνετά κοντά, σε ζεσταίνει, αν πλησιάσεις πολύ, σε καίει.

Αν οι πρώτες κινήσεις σου είναι επιτυχημένες, η λεγόμενη «τύχη του πρωτάρη» είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει, αφού θα νομίζεις ότι τα λεφτά βγαίνουν εύκολα, ότι είσαι μεγάλο ταλέντο και «γκουρού» του Στοιχήματος. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή της ανώμαλης προσγείωσης…

  1. Δέξου τις απώλειες και τα «κτυπήματα»

Μάθε να δέχεσαι την απώλεια. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Αν τα πονταρίσματά σου δεν πάνε καλά, σταμάτα και προχώρα στο επόμενο κουπόνι αντί να προσπαθήσεις να έρθεις στα λεφτά σου. Η πεποίθησή σου πως δεν μπορείς να χάσεις γιατί η έμπνευσή σου είναι «εξαιρετική», δεν είναι απλά εγωιστική και ηλίθια. Είναι καταστροφική.

Η πιο εξωφρενική θεωρία που κυκλοφορεί εκεί έξω είναι ότι όταν χάνεις, δεν τρέχει τίποτα γιατί οι απώλειες είναι προσωρινές και μπορείς άμεσα να ρεφάρεις. Δεν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος για να οδηγηθείς στην καταστροφή. Η εμπειρία των καλών παιχτών που έπαθαν και έμαθαν, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας περί αυτού.

  1. Η γνώση είναι δύναμη

Μην ελπίζεις ποτέ σε τίποτα. Η ελπίδα είναι συναίσθημα και στο Στοίχημα ποτέ δεν κερδίζει όποιος ενεργεί με βάση το συναίσθημα. Κράτα, λοιπόν, την «ελπίδα» και τις προσευχές σου για την εκκλησία, όχι για το Στοίχημα.

Αν θέλεις να κερδίσεις στο Στοίχημα, στρώσου στη μελέτη. Δεν έχεις χρόνο; Δώσε σε κάποιον άλλο να το αναλάβει, παρακολουθώντας από κοντά, ωστόσο, τις κινήσεις του. Δεν καταλαβαίνεις πώς να διαβάσεις έναν παιχνίδι; Ζήτησε βοήθεια.

Αν δεν το έχεις πάρει είδηση, υπάρχουν εκεί έξω επαγγελματίες που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάλυση σε καθημερινή βάση και που αφιερώνουν άπειρες ώρες στην μελέτη των παιχνιδιών. Σε τελική ανάλυση, είναι ποτέ δυνατόν ποτέ να συναγωνιστείς κάποιον επαγγελματία δρομέα, ακόμα κι αν κάνεις καθημερινά εντατική προπόνηση;

  1. Μην βασίζεσαι σε «εμπιστευτικές πληροφορίες»

Οι «εμπιστευτικές πληροφορίες» είναι σαν τον ιππόδρομο: Μπορεί να σταθείς τυχερός μία ή δύο φορές, όμως όσο περισσότερο καιρό αφήνεσαι πάνω τους, τόσο πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή να την «πατήσεις» για τα καλά. Ακούγεται κυνικό, αλλά έτσι είναι.

Όπως λέγαμε και προηγουμένως, ο μόνος τρόπος για να πετύχεις είναι με σκληρή μελέτη. Τα πράγματα είναι απλά: Όποιος διαδίδει πως τα λεφτά από το Στοίχημα βγαίνουν εύκολα, είναι είτε αφελής, είτε απατεώνας. Μην ξεχνάς ότι το μόνο μέρος όπου η επιτυχία βρίσκεται πριν από τον μόχθο, είναι στο λεξικό.

  1. Να είσαι υπομονετικός

Ποτέ δεν τα παίζεις όλα για όλα και ποτέ δεν επενδύεις όλα τα χρήματα που διαθέτεις με τη μια -αφενός γιατί ίσως τύχει να χρειαστείς λεφτά για μία έκτακτη ανάγκη και αφετέρου γιατί για να μπορέσεις να τοποθετήσεις κάποια στιγμή μεγαλύτερα ποσά, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος (και ψυχολογικά) για ακόμη μεγαλύτερες αποδόσεις.

Γενικά, κράτα στο μυαλό σου το εξής: Ο χώρος του Στοιχήματος πάντα προσφέρει ευκαιρίες, οπότε, ακόμα κι αν χάσεις κάποια από αυτές, δεν θα πρέπει να σου κοστίσει ιδιαιτέρως προκειμένου να είσαι έτοιμος να «ψαρέψεις» την επόμενη.

  1. Να είσαι προσεκτικός

Στην Wall Street λένε «Bulls make money, bears make money, pigs get slaughtered», πράγμα που σημαίνει ότι στην άνοδο μπορείς να κερδίσεις, στην πτώση μπορείς να κερδίσεις, αλλά ασχέτως συνθηκών, οι απρόσεκτοι και οι ατζαμήδες χάνουν.

Για να το θέσουμε διαφορετικά, το Στοίχημα είναι φτιαγμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παίρνουν χρήμα από τους αδαείς και να το μοιράζουν στους γνώστες. Μάλλον θέλεις να ανήκεις στους δεύτερους, σωστά;

  1. Κάνε μια γενική αποτίμηση των αποδόσεων

Η ιστορία έχει αποδείξει πως σε κάθε στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες υπερεκτιμημένες, δίκαια αποτιμημένες και υποτιμημένες αποδόσεις. Πρόσεξε το εξής: Αν και δεν πρέπει όλες οι αποδόσεις να αποτιμώνται σύμφωνα με το γενικό επίπεδο μίας ομάδας συνολικά, έχει σημασία να προσέχεις και να κατανοείς την τρέχουσα γενική κατάσταση της εκάστοτε απόδοσης. Βλέπεις, η τάση των αποδόσεων συνήθως «προειδοποιεί» τον συνετό παίχτη τόσο για τις δυνατότητες, όσο και για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει.

  1. «Καλή ομάδα» δεν σημαίνει αυτόματα και «σίγουρο ματς»

Δεν έχει καμία απολύτως λογική να ποντάρεις τα χρήματά σου σε μία μικρή απόδοση μιας εταιρίας μόνο και μόνο επειδή είναι κάπως (ή πολύ) γνωστή ή ισχυρή. Όλα τα ματς ξεκινάνε από την ισοπαλία εξάλλου και μην ξεχνάμε πως στο Στοίχημα πολλά φαβορί «σπάνε».

  1. Πρόσεξε την διαχείρηση της «κάβας» σου

Ποτέ μην βάζεις όλα τα «αυγά» σου σε ένα καλάθι. Αυτή είναι η παλαιότερη και, ίσως, η πιο σημαντική στοιχηματική συμβουλή που μπορείς να ακούσεις. Μην υποτιμάς τη σοφία της.

  1. Συνεργάσου μόνο με αυτούς που αξίζουν

Πόνταρε σε παιχνίδια που έχεις μελετήσει και συνεργάσου με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι κι έχουν καλό ιστορικό. Θυμήσου: Όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει την έκβαση ενός αγώνα με βεβαιότητα, δεν αξίζει την προσοχή σου και, κυρίως, την εμπιστοσύνη σου. Για παράδειγμα, ποιος θα πάρει στα σοβαρά ένα μετεωρολόγο που ισχυρίζεται ότι μετά από έναν χρόνο ακριβώς, η θερμοκρασία θα είναι 20,4 βαθμοί Κελσίου;

Leave a Reply